Näyttelyn ohjelma

Näyttelyn ohjelma

Ilmoittaudu ekskursiolle

YT23 ekskursiot tiistaina 9.5.2023 klo 18

Yhdyskuntatekniikka ja Jyväskylän kaupunki järjestävät tiistaina 9.5.2023 klo 18 alkaen kaksi opastettua tutustumisajelua Jyväskylässä ja sen ympäristössä. Kiertoajeluilla tutustutaan kaupunkisuunnittelun ja infrarakentamisen kohteisiin. Osallistujat saavat käyttöönsä sähköisen aineiston, jonka avulla voi tutustua kiertoajelun kohteiden taustoihin.

Kaupunkiympäristö kiertoajelu: Reitti kulkee Jyväskylän keskustan lisäksi kaupungin pohjois- ja länsipuolella ja sen varrella tutustutaan erityyppisten infrakohteiden lisäksi  joihinkin kaupunkisuunnittelun ja aluerakentamisen kohteisiin. Kesto on noin 1 tunti.

Arkkitehtuuripainotteinen kiertoajelu: Reitti kulkee Jyväskylän keskustan lisäksi kaupungin itä- ja eteläpuolella. Matkan varrella tutustutaan erilaisiin kaupunkirakentamisen kohteisiin ja nähdään mm. palkittua puurakentamista. Myös tällä reitillä on mukana infrakohteita. Kesto on noin 1,5 tuntia.

Molemmat ekskursiot lähtevät Lutakonaukiolta, hotelli Paviljongin edustalta ja palaavat samaan paikkaan. 

Kiertoajelusta peritään 15 € osallistumismaksu, joka laskutetaan ennakkoon ja tulee olla maksettuna linja-autoon noustessa.

 

Infra-alan monet osaajat -kilpailun voittajajoukkue palkitaan vuoden 2023 Secto Rally Finland rallipasseilla.

Kaikille avoin, 4-5 henkilön muodostamin joukkuein 11.-25.4. toteutettava kilpailu, jossa ratkotaan kolmea Jyväskylän kaupungin antamaa, useille paikkakunnille yhteistä tehtävää:

  1. Keskustan kehittäminen turvallisuuden näkökulmasta: Miten Jyväskylän keskustan turvallisuutta ja kävijän kokemaa turvallisuuden tunnetta voitaisiin parantaa?
  2. Liikennekäyttäytymisen ryhtiliike: Miten saada liikenteessä liikkujat huomioimaan toisensa?
  3. Jätteetön Jyvässeutu 2030 – miten siihen päästään?

Töistä tehdyt videot ovat nähtävissä Yhdyskuntatekniikan ja Jyväskylän kaupungin nettisivuilla ja näyttelyn tapahtumasovelluksessa 28.4.-17.5.2023. 

Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan 10.5.2021 klo 15 asti YT23 tapahtumasovelluksen kautta. Videot ovat nähtävillä YT23 -näyttelyn screeneillä  ja niitä esitellään kumpanakin näyttelypäivänä Tietoiskuladossa. 

Tutustu kilpailutehtäviin ja sääntöihin. Kokoa joukkueesi ja osallistu!

 

Näytteilleasettajien tietoiskuhaastattelut 

Toimittaja Mikko Maasola haastattelee näytteilleasettajia B2-hallin tietoiskuladossa kumpanakin näyttelypäivänä. Tietoiskuladon ohjelma.

 

YT23 parhaat osastot

YT-näyttelyn parhaiden osastojen palkitseminen on perinne, joka jatkuu myös YT23-näyttelyssä. Parhaat osastot palkitaan keskiviikkoiltana klo 19 B2-hallin Tietoiskuladossa. 

YT21-näyttelyn parhaat osastot

Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttelyn parhaiksi osastoiksi valittiin seuraavat:

Palkittujen nimeä klikkaamalla näet kuvan osastosta; lue Paras osasto raadin perustelut.