YT23 Uutuustuotteet

YT23 Uutuustuotteet

YT23 uutuustuote -kilpailun teemana oli energiankäytön tehokkuus ja energian säästäminen.

YT23 uutuustuotteen valitsivat Irina Nordman Turusta ja Seppo Väliaho Keuruulta. 

 • YT23 uutuustuote on Oy Grundfos Pumput Ab:n Grundfos SPE:n.
 • Kunniamaininnan sai Schaeffler Finland Oy:n Schaeffler OPTIME. 

Yleisö äänesti suosikkituotteekseen Putki Rinkinen Oy:n Nostokouran. Se sai kaikkiaan 49,4 % äänistä.

Kilpailussa mukana olleet kahdeksan tuotetta on esitelty alla. Klikkaamalla tuotteen nimeä löydät siitä lyhyen kuvauksen ja esittelyvideon (pituus noin 15 sekuntia). 

Fossiilivapaa vesijohtomateriaali

Sujutek Oy, osasto B250

Fossiilivapaat Hallingplast PE-putket vesihuoltoon

Vesilaitos voi nyt vähentää hiilijalanjälkeään käyttämällä fossiilivapaita ts. hiilineutraaleja polyeteeniputkia.

Suomen markkinoille muutama vuosi sitten Sujutek Oy:n tuomat laadukkaat, norjalaiset PE ja PP putket saat nyt joko 100 % tai osittain hiilineutraaleina. Putkien lähtiessä Hallingplastin tehtaalta ovat ne jopa CO2 negatiivisia.

Keskeisiä tuotteitamme ovat:
-    PE100 -paineputket
-    JAPI -putket No-Dig sujutuksiin
-    SESU -putket vesistöasennuksiin
-    SESU Cable -kaapeleiden vesistöasennuksiin

Sujutek Oy:llä on ISCC-PLUS-sertifioitu laatujärjestelmän massataselaskenta ko. tuotteita varten. ISCC-PLUS sertifioidut yritykset auditoidaan vuosittain varmistamaan, että toimitetut tuotteet ovat sovitun laadun mukaisia.

Tutkaan perustuva pinnanmittaus DULCOLEVEL

ProMinent Finland Oy, osasto B303

Kemikaalien hallinta voi olla helppoa uuden tutkaohjatun DULCOLEVEL-pinnanmittauksen avulla!

- Mittausalue kattaa ProMinent-säiliöiden tilavuudet 30 - 1500 litraa (myös IBC-kontit) ja muut enintään 15 metriä korkeat säiliöt.

- Anturi voidaan integroida saumattomasti olemassa olevaan annostelujärjestelmään. Tämä onnistuu erityisen helposti silloin, kun käytetään ProMinentin säiliötä ja annostuspumppua. Täyttötaso ja muut halutut tiedot ovat heti nähtävissä mobiilisovelluksen avulla.

- Mittaukset ja anturien konfigurointi tapahtuvat säiliön pinnan läpi, eli kosketusta vaarallisiin aineisiin ei ole.

 

https://www.prominent.fi/fi/Tuotteet/Tuotteet/Mittaus-ja-s%C3%A4%C3%A4t%C3%B6tekniikka-anturitekniikka/T%C3%A4ytt%C3%B6tason-mittaus/p-dulcolevel.html

Veekmas FG 2428 tiehöylä

Veekmas Oy, osasto B278

UUDISTETTU, ENERGIATEHOKKAAMPI VEEKMAS FG 2428 -TIEHÖYLÄ

Perusteellisesti uudistettu lippulaivamme on kokenut varsinaisen energiatehokkuusremontin. Energiatehokkuus on huomioitu järeän tiehöylän suunnittelussa, valmistuksessa ja komponenteissa rungon muotoilusta aina polttoaineen kulutukseen ja mahdollisimman pitkään elinkaareen saakka. Kun käyttöikä loppuu, suurin osa tiehöylän komponenteista ja materiaaleista voidaan kierrättää uusio-osina tai vähintäänkin raaka-aineena. 

Tiehöylässä sekä sen varusteissa ja lisälaitteissa on suunnittelun keinoin vähennetty materiaalihävikkiä ja yksinkertaistettu valmistusprosessia. Koneen painojakauma on muokattu optimaaliseksi ja työskentelyn tehokkuuden huomioivaksi. Moottoriksi on valittu erittäin hiljainen,

taloudellinen ja viimeisimpien päästövaatimusten mukainen Volvo Penta EU Stage V -dieselmoottori. Kuljettaja voi seurata polttoaineenkulutusta ja sen taloudellisuutta helposti ohjaamon kosketusnäytöltä.

Myös ohjaamon ergonomia on otettu huomioon, esimerkiksi istuimissa on säädettävä ristiseläntuki ja ohjauksen säätöjä voidaan muokata kuljettajan toiveiden mukaan. Sähköjärjestelmän can-moduulit mahdollistavat energiatehokkaan työ- ja varoitusvalojen valinnan ja helpottavat valaistuksen suunnittelua. Tiehöylän kaikki valot ovat luonnollisesti energiatehokkaita led-valoja.

 

Tervetuloa tutustumaan osastollemme B 278!

Lisätietoja löydät tutustumalla kotisivuihimme www.veekmas.com

Volute DUO

T&A Mämmelä Oy, osasto C275

Frictionless Twin Screws Sludge Dewatering Press VOLUTE DUO™

VOLUTE DUO™ introduces the concept of two counter-rotating screws in a single filter drum. The screws break up and expose the sludge for thickening and dewatering in a single, compact operation. The filter drum is constructed of a series of fixed and moving rings that create a mechanical self-cleaning screen to clear the fine gaps between the rings.

The cylinder consists of two parts – a thickening and a dewatering zone. The low-speed rotating screws economically transfer the sludge through the filter drum. While the sludge is continuously compressed as it travels through thickening and then dewatering zone for discharge, the filtrate easily leaves the filter drum.

Main benefits of VOLUTE DUO™:

•           Water and energy savings

•           Easy operation and maintenance

•           Low blockage risk

•           Wide application range

•           Suitable for difficult sludges with high fiber and inorganic content

•           Compact flocculation tank

•           High solids capture rate

 

For more details, contact our sales: Antti Mämmelä, 0400 795 530 or antti.mammela(at)tam.fi

Schaeffler OPTIME

Schaeffler Finland Oy, osasto C383

Schaeffler OPTIME Kunnonvalvonta

Saumatonta valvontaa pienellä kustannuksella

 

Mikä on Schaeffler OPTIME? 

OPTIME- ekosysteemi, jossa yhdistetään älykäs kunnonvalvonta ja voitelu. Schaeffler OPTIME on helposti skaalautuva kunnonvalvontaratkaisu. OPTIME on kehitetty teollisuuden eri käyttötarkoituksiin, ja sitä suositellaan koneille, joiden kierrosnopeus on 120 rpm - 5000 rpm.

Schaeffler OPTIME edut

 • Kustannustehokas valvonta.
 • Koneiden valvonta erittäin edullisesti, jopa 50 prosenttia halvempaa kuin manuaalinen valvonta käsimittauslaitteilla.
 • Ratkaisuja saatavilla räjähdysvaarallisille alueille.
 • Nopea asentaa
 • Antureiden asentaminen ja sovelluksen määrittäminen vie vain muutaman minuutin. Ei edellytä aiempaa osaamista.
 • Asiantuntijatietojen käyttö. 
 • Digitaalinen palvelu tarjoaa asiantuntija-algoritmeihin ja koneoppimiseen perustuvia diagnooseja, jotka ovat käytettävissä 24/7 sovelluksen kautta. Näin teet aina oikean päätöksen laitteen kunnossa ylläpitoon.
 • Aloittelijoille ja edistyneille käyttäjille.
 • Helppokäyttöisyys, tarjoaa ratkaisevia tietoa ja eri käyttäjille tarpeisiin sopivia laajennuksia.

Tuote-esittely (PDF)

Nostokoura

Putki Rinkinen Oy, osasto B293

NOSTOKOURA

esineiden nostamiseen vaikeasti tavoitettavista paikoista!

NOSTOKOURA on tarkoitettu ensisijaisesti vesi- ja viemärien kunnossapitoon vieraiden esineiden nostamiseksi kaivoista ja muista vaikeasti tavoitettavista paikoista.

NOSTOKOURA on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siihen on mahdollista kiinnittää joko nostoköysi tai jäykkä varsi (ei sisälly myyntipakkaukseen).

NOSTOKOURAA käyttävät jo useat yritykset Suomessa (mm. L&T Finland ja Lahti Aqua). Katso lisätietoja ja esittelyvideo verkkosivuiltamme www.nostokoura.com.

Grundfos SPE

Oy Grundfos Pumput Ab, osasto B254

GRUNDFOS SPE - MAAILMANLUOKAN ENERGIATEHOKKUUTTA!

90 % energiatehokkuus kestomagneettimoottorin ansiosta

Grundfosin SPE-uppopumpussa on kestomagneettimoottori ja räätälöity CUE-taajuusmuuttaja. Grundfosin uuden kestomagneettimoottorin avulla voidaan saavuttaa 90 % energiatehokkuus liki olemattomien roottorihäviöiden ansiosta. CUE säätää pumpun nopeutta jatkuvasti pumppaustarpeen mukaan.

Grundfosilla on 20 vuoden kokemus kestomagneettimoottorien kehittämisestä. SPE-pumppupaketin kestomagneettimoottori varmistaa parhaan mahdollisen energiatehokkuuden. Pumpun laadukkaat materiaalit takaavat luotettavan toiminnan sekä pidemmän huoltovälin. Lisäksi matalampi käyttölämpötila pidentää pumpun käyttöikää huomattavasti.

Bio-Liner muotoputki

Renos Oy, osasto C444

Uutuus: Bioraaka-aineesta valmistettu muotoputki

BioLiner on maailman ensimmäinen biopohjainen PVC-muotoputki. Putki valmistetaan patentoidusta raaka-aineesta, joka on valmistettu metsäteollisuuden sivuvirroista. BioLinerin raaka-aineen hiilijalanjälki on jopa negatiivinen. Myös asennetun tuotteen hiilijalanjälki verrattuna kilpaileviin menetelmiin on hyvin pieni. 

Tuote on tarkoitettu viettoviemäreiden dn 150-400 saneeraamiseen. BioLiner muotoputki asennetaan kaivamatta viemärikaivojen kautta. 

Asennuksessa ei vapaudu ilmaan haitallisia aineita, vaan se tapahtuu höyryn ja paineen avulla. Asennettu muotoputki painautuu tiiviisti saneerattavan putken seinämään pienentäen viemärin poikkipinta-alaa vain putken seinämänvahvuuden verran. Muoviputken matalamman karheuskertoimen vuoksi sujutetun putken kapasiteetti kasvaa.

Menetelmän edut: 

 • Raaka-aineen hiilijalanjälki -0,169 kgCO2 ekv/kg (RSB/ISCC+ sertifioima tulos). 
 • Close-fit -putki, ei kapasiteettihäviötä. 
 • Laskostettu putki on helppo sujuttaa linjaan. 
 • Nopea ja ympäristöystävällinen asennus, ei kemikaaleja asennuksessa. 
 • Suoraan putkeen tulevat liittymät voidaan liittää aukikaivamatta. 
 • Toimii myös tilanteissa joissa putken sisähalkaisija muuttuu kaivovälillä. 
 • Tehdasvalmisteinen putki. 
 • 100 % kierrätettävissä oleva raaka-aine. 
 • Tuote ei sisällä styreeniä eikä ftalaatteja. 

Tuotteen maahantuojana toimii Renos Oy ja asennusliikkeenä Putkistosaneeraus Eerola Oy. Ensimmäiset asennukset Suomessa on toteutettu Lahti Aqualle maaliskuussa 2023.  

 

Lisätietoa: 

Sami Levänen p. 040 150 9538 

Juha Kangasniemi p. 0400 484 802

www.renos.fi